Domácí sekaná po vídeňsku

Recept na sekanou z vepřového masa.


2.714x
90 min
3×

Postup přípravy

Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami (saturejka, petrželka, pažitka) přidáme k mletému masu. Použijeme vepřové maso (plecko, bůček). Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.

Ze směsi vytvarujeme šišku nebo bochánek, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy ze sekané smetanu a ještě asi 15 minut dopékáme.

Domácí sekanou po vídeňsku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sekaná po vídeňsku

Zpět na recept