Domácí ruská zmrzlina

Recept na známou a chutnou ruskou specialitu nejen na horké dny léta.


4.839x
35 min

Postup přípravy

Žloutky vymícháme s oběma cukry do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ze smetan tuhou šlehačku. Bílky a smetanu spolu dobře smícháme.

Smetanovou směs natřeme na spodní oplatku, kterou jsme položili na dostatečně velký kus alobalu (počítáme s tím, že zmrzlinu zabalíme). Na první vrstvu natřeme žloutkovou směs a zakryjeme druhou oplatkou.

Ruskou zmrzlinu opatrně zabalíme a dáme do mrazničky ztuhnout. Asi za 4 hodiny ji již můžeme ostrým nožem pokrájet a servírovat.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí ruská zmrzlina

Zpět na recept