Domácí ruská zmrzlina

Recept na známou a chutnou ruskou specialitu nejen na horké dny léta.


4.839x
35 min

Postup přípravy

Žloutky vymícháme s oběma cukry do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ze smetan tuhou šlehačku. Bílky a smetanu spolu dobře smícháme. Smetanovou směs natřeme na spodní oplatku, kterou jsme položili na dostatečně velký kus alobalu (počítáme s tím, že zmrzlinu zabalíme). Na první vrstvu natřeme žloutkovou směs a zakryjeme druhou oplatkou. Ruskou zmrzlinu opatrně zabalíme a dáme do mrazničky ztuhnout. Asi za 4 hodiny ji již můžeme ostrým nožem pokrájet a servírovat.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí ruská zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena