Recept na chutné domácí ravioli, které můžeme naplnit zeleninovou nebo masovou náplní.
Hodnocení
4.7
/ 5 (13x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Těsto
Vejce4 ks
Hladká mouka 400 g
Náplň
Špenát250 g
Ricotta125 g
Postup přípravy
Na vál nasypeme hladkou mouku a do středu uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme špetku soli. Mouku zpracováváme prsty s vejci, dokud nemáme kompaktní těsto. Pokud je těsto moc tvrdé, můžeme přidat 3 - 4 lžíce vlažné vody. Bochníček těsta necháme odpočinout.
Mezitím uvaříme špenát, po vychladnutí ho nasekáme a promícháme do hladké směsi s ricottou, solí a pepřem.
Z těsta vyválíme slabé obdélníky. Na jeden obdélník rozložíme malé části špenátové směsi trošku dál od sebe a naplněný plát těsta přikryjeme druhým vyváleným těstem.
Ravioli vykrajujeme ozubeným kolečkem a vaříme v osolené vodě.
Domácí ravioli se špenátem a ricottou podáváme v polévce či samotné. Dobře chutnají i osmažené na másle se šalvějí.