Domácí pudink z krupice

Krupicový pudink s našlehaným sněhem z bílků, zdobený rozpuštěnou čokoládou.


3.046x
45 min

Postup přípravy

Z krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Krupicovou kaši necháme vychladnout.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu nastrouháme najemno. V míse napěníme máslo, přidáme žloutky, cukr a nastrouhanou citronovou kůru i čokoládu. Promícháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a a vše důkladně smícháme. Sníh z bílků přidáváme až nakonec.

Pudinkové formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou nebo strouhankou. Naplníme pudinkovým těstem.

Krupicový pudink pečeme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě. Chutná dobře teplý i studený, před podáváním jej poléváme rozpuštěnou hořkou čokoládou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pudink z krupice

Zpět na recept