Domácí plněný štrúdl

Recept na vcelku snadný štrúdl s jablky, rozinkami a ořechy.


3.712x
60 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
1 lžíceocet
voda
450 ghladká mouka

na potření

máslo

náplň

máslo
50 gstrouhanka
rum
2 kgjablko
rozinky
100-150 gcukr moučka
mletá skořice
vlašské ořechy

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Mouku rozmícháme se solí, přidáme vejce, ocet, vodu podle potřeby a uhněteme těsto. Těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla. Necháme 20 - 30 minut odstát. Mezitím si strouhanku osmahneme na másle. Jablka oloupeme a nastrouháme, ochutíme cukrem podle kyselosti jablek. Rozinky namočíme do rumu. Ořechy nadrobno nasekáme, pár jich odložíme stranou na ozdobu. Těsto položíme na čistý a pomoučněný ubrus do středu stolu nebo pracovní desky, potřeme máslem a vytahujeme rukama na co nejtenčí plát. Posypeme osmahnutou strouhankou. Polovinu těsta zasypeme nastrouhanými jablky, ořechy, rozinkami a pokapeme máslem. Za pomoci ubrusu srolujeme štrúdl z naplněné strany. Domácí plněný štrúdl položíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě. Aby byl štrúdl měkký, můžeme ho ihned po upečení potřít studenou vodou a přikrýt utěrkou. Z uvedených surovin připravíme 2 plněné štrúdly, které před podáváním sypeme cukrem a zdobíme ořechovými jádry.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí plněný štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena