Domácí plněné dalamánky

Vynikající recept, velmi se mi osvědčil při posezení s přáteli na narozeninové oslavě k pivu, vínku.


5.04x
35 min

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout.

Z těsta vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm dlouhý pikantní párek a vytvarujeme dalamánky.

Domácí plněné dalamánky položíme na pečící papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou. Dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.
Pečeme 10 - 15 minut při 250 °C. Pak je dopékáme asi 20 minut při 180 °C.

Domácí plněné dalamánky podáváme studené, ale komu nevadí teplé kynuté pečivo, jsou dobré i tak.
user-icon

autor Ňulinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí plněné dalamánky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká