Domácí piškoty

Po babičce mám tenhle recept, který často využívala v dobách, kdy piškoty nebyly běžně ke koupi.


4.834x
25 min
2×

Postup přípravy

Bílky vyšleháme na tuhý sníh.

Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po chvíli přidáme vlažnou vodu a znovu třeme. Nakonec vmícháme mouku střídavě se sněhem.

Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem, nebo olejem vymaštěný a moukou zaprášený, stříkáme stejně velké piškoty. Buď kulaté nebo ve tvaru kočičí pracky (cukrářské).

Domácí piškoty vložíme do vyhřáté trouby a zvolna na 170 °C upečeme do zezlátnutí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí piškoty

Zpět na recept