Po babičce mám tenhle recept, který často využívala v dobách, kdy piškoty nebyly běžně ke koupi.
Hodnocení
4.8
/ 5 (34x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
2x
Ingredience
6 ks
vejce
1 lžíce
voda
200 g
cukr krupice
140 g
polohrubá mouka
Postup přípravy
Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem do pěny.
Po chvíli přidáme vlažnou vodu a znovu třeme. Nakonec vmícháme mouku střídavě se sněhem.
Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem, nebo olejem vymaštěný a moukou zaprášený, stříkáme stejně velké piškoty. Buď kulaté nebo ve tvaru kočičí pracky (cukrářské).
Domácí piškoty vložíme do vyhřáté trouby a zvolna na 170 °C upečeme do zezlátnutí.