Domácí piškotový korpus

Raději než kupovaný, zkuste tento domácí. Recept na něj je jednoduchý a rychlý.


4.5108x
60 min
9×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Piškotové těsto pečeme na 175 °C asi 45 minut.

Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Pak už s ním pracujeme, jak jsme zvyklí.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí piškotový korpus

Zpět na recept