Domácí piškotový korpus

Raději než kupovaný, zkuste tento domácí. Recept na něj je jednoduchý a rychlý.


4.5108x
60 min
9×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Piškotové těsto pečeme na 175 °C asi 45 minut. Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Pak už s ním pracujeme, jak jsme zvyklí.

Letní svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?

Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě v létě, tak i svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?

Letní

Oslavte Den matek ve velkém stylu: Dorty, které potěší každou maminku

Překvapte maminky v jejich velký den! Ženy milují dárky, kytky a s láskou upečené dobroty. A co je víc, když jim je připraví ti nejdůležitější - partneři a děti. Připravili jsme pro vás recepty na dorty, které se ke Dni matek báječně hodí.

Oslavte

user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí piškotový korpus

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena