Vaření.czReceptyDomácí paštika z kachních jater

Domácí paštika z kachních jater

Domácí paštika vyrobená z restovaných kachních jater, která je vynikající s čerstvým pečivem.


4.638x
35 min
5×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
10 dkgmáslo
2 kscibule
0.5 lžičkytymián
1 dlbílé víno
15 dkgmáslo na smažení
0.5 lžičkymletý pepř
0.5 dlsmetana ke šlehání
2 lžícemandlové lupínky
0.5 kgkachní játra

Postup přípravy

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme. Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků . Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy. Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku. Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.
user-icon

autor  HEDUŠ

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí paštika z kachních jater

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena