Domácí paštika z kachních jater

Domácí paštika vyrobená z restovaných kachních jater, která je vynikající s čerstvým pečivem.


4.638x
35 min
5×

Postup přípravy

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.

Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků .

Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.

Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.
user-icon

autor  HEDUŠ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí paštika z kachních jater

Zpět na recept