Vaření.czReceptyDomácí paštika podle paní Vlasty

Domácí paštika podle paní Vlasty

Recept na vynikající domácí paštiku.


4.142x
120 min
2×

Postup přípravy

Vepřový bok nakrájíme asi na centimetrové plátky. Kosti z boku uvaříme - vývar budeme potřebovat na zředění. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Do pekáče poklademe první vrstvu masa, posypeme vegetou, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, nahrubo nakrájenou cibulí. Poklademe další vrstvou masa, kořením a cibulí. Takto naplníme celý pekáč. Zapékáme, až je maso upečeno (nemusí být úplně měkké). Upečené maso necháme zchladnout, vybereme koření a dvakrát na masovém mlýnku semeleme. Přidáme asi půl kg syrových semletých kuřecích nebo vepřových jater, přisolíme a připepříme podle chuti. Semleté maso naředíme vepřovým vývarem z kostí - směs musí být dostatečně řídká, aby se paštika dobře roztírala. Domácí paštiku podle paní Vlasty plníme do skleniček asi do 3/4 objemu sklenice. Pečlivě uzavřeme a vaříme 2 hodiny. Pokud plníme do plechovek, naplníme až po okraj. Poznámka: Pokud máme k dispozici maso z divočiny, den předem ho uvaříme a přidáme k vepřovému masu, které budeme péci. Vývar z tohoto masa na zředění nepoužíváme. Množství ingrediencí je orientační, záleží na chuti.
user-icon

autor dadulka111

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí paštika podle paní Vlasty

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena