Domácí neslaný kečup

Na dietu proti vysokému tlaku.


4.628x
160 min

Postup přípravy

Zralá rajčata pokrájíme, jablka zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Všechno dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a za častého míchání podusíme na kaši. Základ kečupu prolisujeme přes jemné síto. Přidáme koření svázané v kousku řídkého plátna a za stálého míchání podusíme do hustoty kečupu. Přidáme ocet, cukr, ještě krátce povaříme a horký neslaný kečup nalijeme do sklenic obalených vlhkou utěrkou. Na domácí kečup nasadíme víčka, vložíme do hrnce s horkou vodou a 10 minut sterilujeme při teplotě 85 °C. Při této teplotě sterilizujeme sklenice s obsahem 2,5dl asi 20 minut, s obsahem 5dl 30 minut. Pak sklenice s kečupem vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout. Domácí neslaný kečup podáváme s jídlem podle chuti.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí neslaný kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena