Domácí meruňková zmrzlina

Pravá italská zmrzlina připravená doma.


4.035x
30 min

Postup přípravy

Do hlubší nádoby nalijeme mléko. Přimícháme cukr, sladkou smetanu a propasírovanou dřeň z meruněk - kaši. Vmícháme kelímek bílého nebo meruňkového jogurtu.

Směs důkladně promícháme a na mírném plameni ji pomalu zahřejeme. Směs nesmí dosáhnout varu a stále ji metlou mícháme, dokud směs není pěnová a nenabude na objemu. Takto připravený krém necháme nejprve vychladit. Pak ji přendáme do nádoby, zavřeme a v mrazáku ji necháme asi 3 hodiny zmrznout, přičemž ji každých 15 minut mícháme.

Domácí meruňkovou zmrzlinu podáváme podle chuti.
user-icon

autor Veruska45


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí meruňková zmrzlina

Zpět na recept