Vaření.czReceptyDomácí meruňková zmrzlina

Domácí meruňková zmrzlina

Pravá italská zmrzlina připravená doma.


4.035x
30 min

Postup přípravy

Do hlubší nádoby nalijeme mléko. Přimícháme cukr, sladkou smetanu a propasírovanou dřeň z meruněk - kaši. Vmícháme kelímek bílého nebo meruňkového jogurtu. Směs důkladně promícháme a na mírném plameni ji pomalu zahřejeme. Směs nesmí dosáhnout varu a stále ji metlou mícháme, dokud směs není pěnová a nenabude na objemu. Takto připravený krém necháme nejprve vychladit. Pak ji přendáme do nádoby, zavřeme a v mrazáku ji necháme asi 3 hodiny zmrznout, přičemž ji každých 15 minut mícháme. Domácí meruňkovou zmrzlinu podáváme podle chuti.
user-icon

autor Veruska45

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí meruňková zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena