Domácí medové müsli

Mnohem lepší než kupované! Vyzkoušejte recept na domácí müsli z ovesných vloček, sušeného ovoce a oříšků. K oslazení bude stačit trocha medu.


4.5112x
20 min
11×

Postup přípravy

Ze sušeného ovoce si připravíme rozinky a brusinky, které ještě pokrájíme na menší kousky, ale není to nutné. Loupané mandle rozsekáme na kousky, stejně tak vlašské ořechy.

Ovesné vločky nasucho opražíme na hluboké pánvi, dokud nezačne mírně zlátnout. Přidáme tenký plátek másla, rozinky, brusinky, mandle i ořechy a společně trochu osmahneme. Vmícháme asi 2 lžíce medu, k oslazení bohatě postačí. Promícháme, prohřejeme a odstavíme. Medové müsli přesuneme na talíř nebo do misky a necháme vychladnout.

Domácí medové müsli podáváme na snídani nebo jako lehkou svačinku. Chutná dobře i bez mléka.

Takto připravené müsli můžeme bez obav podávat i dětem. Výhodou je, že dobře víme co obsahuje a navíc není zbytečně přeslazené.

Zkuste také Ovesné cookies s brusinkami

Víte, že opražené oříšky dokáží nejen müsli krásně provonět?

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí medové müsli

Zpět na recept