Domácí mascarpone

Domácí pokus o mascarpone, na který potřebujeme jen smetanu a citronovou šťávu. Velmi jednoduchý recept.


4.836x
0
4×

Ingredience

500 mlčerstvá smetana
1 lžícecitronová štáva

Postup přípravy

Ve vodní lázni ohřejeme smetanu přesně na 90 °C. Jakmile smetana dosáhne teploty, přidáme citronovou šťávu. Teplotu snížíme na minimum a stále mícháme, dokud citronová šťáva nezačne pracovat. Nevytvoří se žádné hrudky. Směs bude spíše jako hustý krém. Připravíme si na mísu husté sítko se čtyřmi vrstvami gázy a gázu o mísu přichytneme. Směs přeneseme na gázu, ale v žádném případě ji nemačkáme. Takto směs necháme zcela vychladnout. Po úplném vychlazení směs přikryjeme transparentní folií a necháme alespoň na 24 hodin v lednici. Domácí mascarpone používáme na sladké krémy, náplně, ale i na slané pokrmy a rizota. Domácí mascarpone spotřebujeme do 3 dnů.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí mascarpone

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena