Domácí majonéza z vařeného vejce

Osvědčený recept na domácí majonézu bez případných zdravotních problémů.


4.311x
30 min
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a důkladně vychladíme. Je dobré, když mají všechny použité suroviny stejně chladnou teplotu.

Do mixéru dáme vejce, mléko, hořčici, ocet, cukr, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Poté mixér pustíme a slabým proudem přiléváme olej do zhoustnutí omáčky.

Výroba je možná i tyčovým mixérem, ale lepší je klasický s možností horního přilévání oleje. Kdo má majonézu radši jemnější, může použít citronovou šťávu místo octa.

Domácí majonézu z vařeného vejce podáváme k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor tomik.pb


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí majonéza z vařeného vejce

Zpět na recept