Domácí ledový čaj

Báječné osvěžení pro letní dny.


3.320x
20 min
1×

Postup přípravy

Všechnu vodu přivedeme k varu. Vypneme a vložíme 4 pytlíčky zeleného čaje s příchutí broskve a 1 pytlíček mátového. Necháme 10 - 15 minut vylouhovat, před vyndáním pytlíčků ještě pořádně promícháme. Přidáme broskvovou šťávu a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Množství je přibližné, výsledek vždy ochutnáme a ještě dochutíme podle libosti. Když vám ruka trochu ujede, tak by to nemělo vadit - horký čaj chutná aromatičtěji než studený. Necháme vychladit na pokojovou teplotu. Domácí ledový čaj pak dáme vychladit přes noc do ledničky. Nebo přelijeme do PET lahví a necháme zmrznout v mrazáku. Pak můžeme čaj pít po douškách podle toho, jak postupně bude roztávat. Zároveň zůstane ledový nebo aspoň příjemně chladivý několik hodin - tak se ledový čaj hodí na nerušené povídání na zahradě nebo na výlety.
user-icon

autor Hanka K.

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí ledový čaj

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena