Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, mouku a kakao. Dobře vymícháme.
Směs na ledovou čokoládu plníme do formiček a necháme zatuhnout.
Pak už jen domácí ledovou čokoládu vyklopíme a přidáme na tác s cukrovím.
Máslem se ztužený tzv. 100%-ní tuk rozhodně nahradit NEDÁ, protože by čokoláda neztuhla. Já používám ztužený tuk Omega a vždycky se podaří. Svůj léty vyzkoušený výborný recept jsem do diskuse napsala 10.12.2009.
petra 98
domácí ledová čokoláda
můžu dát místo tuku máslo? moc velké vzkušenosti s čokoládou nemám...
dhasch
domácí ledová čokoláda
Mám jiný recept, který je už hodně starý, ale zatím jsem lepší čokoládu nejedla.
25 dkg 100% tuku
25 dkg cukru moučka
9 dkg kakaa
9 dkg Solamylu
Postup stejný - tuk rozpustit, přidat ostatní přísady a plnit do studenou vodou vypláchnutých formiček. Pokud to zkusíte, dejte mi vědět, jak vám chutnalo! Přeji všem krásné a požehnané vánoce!
Helča
Re: domácí ledová čokoláda
Děkuji. Už se na ni těším. Jsem zvědava, jestli bude opravdu taková, jako ty ledové čokoládičky.
jaja227
domácí ledová čokoláda
na toto množství by měla stačit 1 pol. lžíce rovná