Domácí kynutá pizza

Recept na tuto pizzu je rychlý a velmi chutný, vhodný i pro všechny, co rádi zkouší nové recepty.


4.122x
90 min

Postup přípravy

V hrnku s vlažnou vodou rozmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

Do mouky dáme špetku soli, ocet a nakonec zapracujeme kvásek. Těsto na kynutou pizzu necháme asi 90 minut kynout na teplém místě.

Po vykynutí vyválíme z těsta placku asi 0,5 cm silnou. Placku dáme na vymaštěný plech. Navrch placky dáme to, co nám chutná. Pizzu pečeme v rozehřáté troubě, až zezlátnou okraje.

Upečenou domácí kynutou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor Šikulinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kynutá pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská