Domácí kondenzované mléko

Osvědčený recept na kondenzované mléko vhodné do různých sladkostí.


3.6188x
35 min
1×

Postup přípravy

Hrnec použijeme takový, který nepřipaluje, nejlépe kvalitní s dvojitým dnem.

Do hrnce nalijeme plnotučné mléko a do mléka prosejeme cukr moučka. Přidáme vanilkový cukr s máslem. Mícháme, dokud mléko nezačne vřít. Pokud se nám zdá kondenzované mléko hodně husté, přilijeme trochu mléka, ale musíme ho ještě převařit.

Kondenzované mléko odstavíme a občas promícháme, dokud zcela nevychladne. Studené mléko nalijeme do nádobky a uložíme do lednice, pokud ho tedy nebudeme hned používat.

Domácí kondenzované mléko můžeme použít ihned podle potřeby, ale také ho uskladnit na později. Ve vzduchotěsné nádobce vydrží kondenzované mléko v lednici až týden.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kondenzované mléko

Zpět na recept