Lahodná domácí zmrzlina, která osvěží v horkých letních dnech.
Hodnocení
4.3
/ 5 (30x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Vejce5 ks
Cukr moučka120 g
Strouhaný kokos70 g
Smetana ke šlehání300 ml
Na ozdobu
Čokoláda1 ks
Banán2 ks
Jahoda lesní100 g
Lesní maliny80 g
Postup přípravy
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. V míse si z bílku ušleháme hustý sníh a opatrně vmícháme mletý cukr.
Ze smetany ke šlehání ušleháme hustou šlehačku.
Obě směsi opatrně spojíme a opatrně vmícháme i strouhaný kokos.
Domácí kokosovou zmrzlinu dáme vychladit do mrazničky na 3 hodiny.
Po 3 hodinách vkládáme do poháru. Zmrzlinu zdobíme omytým a nakrájeným ovocem, posypeme strouhanou čokoládou.
Ze žloutků, trošky mléka a hladké mouky uděláme těsto jako na palačinky, v lívanečníku nebo na pánvi upečeme minipalačinky(1 lžíce=1minipalačinka), necháme zchladnout a na nich pak zmzlinu podáváme.Kdo má rád sladší, může do těsta přidat trochu moučkového cukru nebo citronový(malinový) sirup.
Malina
Re: Zloutky
Recept jsem si opsala a zjistila, že také nevím, co se žloutky:(. Koukám, že zde se to nedovím. Pokud tedy nejsou potřeba, proč nejsou uvedeny pouze bílky, ale celá vejce?