Domácí kmínový chléb

Domácí kmínový chléb vydrží čerstvý 3 dny.


4.450x
120 min
5×

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě.

Během kynutí si připravíme plech, který pomoučíme hladkou moukou. Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánek. Položíme jej na připravený plech a necháme dalších 20 minut kynout. Pak chléb potřeme studenou vodou, propícháme špejlí. Zatím si předehřejeme troubu na 280 °C.

Domácí chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak troubu ztlumíme a pečeme při140 °C dalších 45 minut. Troubu neotvíráme.

Upečený domácí chléb opět potřeme studenou vodou.
user-icon

autor Marč


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kmínový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.