Domácí klobásy

Vynikající varianta klobásky.


4.5249x
1×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem. Necháme ho odstát 2 dny v chladu.

Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama.

Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem.

Domácí klobásky skladujeme v chladu a v průvanu asi 1 měsíc. Potom je zabalíme a dáme do mrazničky. Domácí klobásky používáme podle potřeby.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí klobásy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena