Domácí klobásy

Vynikající varianta klobásky.


4.5248x

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem. Necháme ho odstát 2 dny v chladu.

Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama.

Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem.

Domácí klobásky skladujeme v chladu a v průvanu asi 1 měsíc. Potom je zabalíme a dáme do mrazničky. Domácí klobásky používáme podle potřeby.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí klobásy

Zpět na recept