Domácí klobásky

Pro ty, co mají doma udírnu a mají mlsný jazýček, je tento recept přímo stvořený. Nejlepší klobásky, jaké jsem kdy jedl, prohlásí každý, kdo je ochutná.


3.937x
30 min
1×

Postup přípravy

Vepřové maso pomeleme - půlka nahrubo a půlka najemno, nasolí se na 1 kg masa 22 g soli a 1g cukru. Hovězí se nakrájí na kostky, nasolí se na 1 kg 22 g soli. Obě směsi se nechají zvlášť v lednici odležet tři dny.

Česnek oloupeme a utřeme.

Hovězí pomeleme najemno (nejlépe 2x), smícháme s částí vody ve spojku.

Koření (na 1 kg masa: 3 g mletého pepře, 1 g mletého kmínu, 1 g třeného česneku) smícháme s trochou vody a přidáme do hovězího. Vepřové smícháme s paprikou (1/2 g na 1 kg masa) ve vodě, pak přidáme hovězí.

Pozn.: Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tudíž pro základní recept násobíme sedmi.

Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5 - 6 hodin.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí klobásky

Zpět na recept