Vepřové maso pomeleme - půlka nahrubo a půlka najemno, nasolí se na 1 kg masa 22 g soli a 1g cukru. Hovězí se nakrájí na kostky, nasolí se na 1 kg 22 g soli. Obě směsi se nechají zvlášť v lednici odležet tři dny.
Česnek oloupeme a utřeme.
Hovězí pomeleme najemno (nejlépe 2x), smícháme s částí vody ve spojku.
Koření (na 1 kg masa: 3 g mletého pepře, 1 g mletého kmínu, 1 g třeného česneku) smícháme s trochou vody a přidáme do hovězího. Vepřové smícháme s paprikou (1/2 g na 1 kg masa) ve vodě, pak přidáme hovězí.
Pozn.: Koření se v receptu počítá na 1 kg všeho masa, tudíž pro základní recept násobíme sedmi.
Po řádném promíchání klobásky plníme do střívek a pak udíme, nejlépe na buku, dubu, švestce. Domácí klobásky udíme zhruba při 60 °C asi 5 - 6 hodin.