Domácí karamelový krém

Výborně chutnající a osvěžující dezert. Hodí se, když máte větší návštěvu. Množství je až pro 8 osob.


3.04x
90 min

Postup přípravy

Mléko přivedeme do varu s kusem vanilkové kůry, odstavíme a necháme asi 20 minut odstát, aby se mléko dobře ochutilo vanilkou, kterou nakonec vyndáme. Stranou vyšleháme cukr s celými vejci a se žloutky, přidáme vanilkové mléko. V kastrůlku přivedeme do varu vodu s cukrem (1/2 sklenice vody a 150g cukru), dokud nezežloutne do karamelové barvy. Tímto karamelem polijeme dno dortové formy, ještě lepší je forma na bábovku. Nahoru nalijeme krém z mléka a vajec a upečeme v troubě na 180 °C ve vodní lázni - formu položíme do větší nádoby s vodou. Bábovkovou formu přikryjeme alobalem a uprostřed propíchneme, aby mohla unikat pára. Domácí karamelový krém necháme před vyklopením pořádně vychladnout. Poté už jen nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor Veruska45

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí karamelový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena