Domácí kakao

Nedělní snídaně by se neměla obejít bez dobrého domácího kakaa.


4.190x
15 min
1×

Postup přípravy

Hrnek na vaření mléka si vypláchneme studenou vodou, vlijeme mléko a dáme vařit. Asi 1 dcl mléka si necháme stranou.

Zatím zvlášť v hrnečku rozmícháme kakao s moučkovým cukrem, pomalu přiléváme zbývající studené mléko a dobře rozmícháme kvedlačkou.

Než začne mléko vřít, tuto kašičku - směs přidáme do horkého mléka a společně provaříme - asi 2 minuty. Stále mícháme ode dna, aby se kakao nepálilo.

Kakao servírujeme do připravených šálků a podáváme s čerstvým pečivem.
Můžeme pít horké, osvěží i studené.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kakao

Zpět na recept