Domácí játrová pomazánka

Pomazánka na jednohubky, kterou připravujeme z čerstvých kuřecích jater a sýru.


4.155x
45 min
1×

Postup přípravy

Drůbeží játra očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na oleji zvolna orestujeme játra ze všech stran. Jakmile budou dobře propečená přidáme 1 lžíci másla, sůl a pepř. Odstavíme z tepla a necháme zchladnout.

Orestovaná játra vložíme do mísy, přidáme kečup a vše ponorným mixérem rozmělníme na kaši. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek a majonézu.

Domácí játrovou pomazánku necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu a potom mažeme na kolečka rohlíků. Zdobíme kouskem papriky a podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí játrová pomazánka

Zpět na recept