Domácí játrová paštika 2

Recept na přípravu výtečné domácí játrové paštiky, která je vhodná jak na chléb, tak na housku.


4.234x
160 min
1×

Postup přípravy

Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.

Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.

Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C .

Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.
user-icon

autor Weri


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí játrová paštika 2

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká