Domácí jablečný čaj

Recept na skutečně ovocný čaj, který připravíme z odřezků a zbytků jablíček.


4.04x

Postup přípravy

Na přípravu domácího jablečného čaje využijeme odpad vzniklý při čištění jablek - jadřince a případně i oloupané slupky z dobře omytých jablek. Vše nasekáme na malinkaté kousky, které rozložíme na mřížku nebo pečící papír a necháme usušit, případně použijeme sušičku. Dobře usušenou jablečnou drť uložíme do těsnící nádoby a používáme k přípravě domácího čaje.

Domácí jablečný čaj připravíme následovně: Sušenou drť dáme do sítka, vložíme do konvice a zalijeme vřelou vodou. Necháme vylouhovat. Jablečný čaj není třeba oslazovat.

K sušeným jablkům můžeme přidat i jiné přísady - sladké koření, sušené citrusy či sušený zázvor.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí jablečný čaj

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká