Citron a pomeranč spaříme, osušíme a necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Žloutky smícháme s horkou vodou, cukry a vyšleháme do husté pěny. Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme v pevný sníh. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme sníh a mouku.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech rozložíme velké papírové cukrářské košíčky a každý naplníme 2 - 3 lžícemi těsta. Košíčky pečeme asi 15 minut a necháme je vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Želatinu namočíme do studené vody. Z citronu nastrouháme kůru. Zázvor nasekáme najemno a smícháme s kůrou. Zázvoru stačí jen 2 - 3 kousky. Smetanu šleháme dotuha a promícháme se zázvorem.
Želatinu vymačkáme a na mírném ohni ji necháme rozpustit. Želatina nesmí vřít! Vlažnou želatinu vmícháme do zázvorové šlehačky a promícháme. Necháme ji v lednici vychladnout a rozehřejeme si čokoládovou polevu.
Z pomeranče nastrouháme dlouhé nudličky kůry. Studené košíčky přelijeme polevou a ozdobíme pomerančovou kůrou. Polevu necháme ztuhnout. Pak košíky vyndáme z papíru, rozpůlíme. Naplníme je silnou vrstvou krému a přiklopíme horní část s polevou. Domácí indiánky necháme ztuhnout.
Domácí indiánky servírujeme vždy studené a skladujeme je v chladu. Dáváme pozor, aby nenasákly cizí pachy, takže je skladujeme samostatně. Tedy pokud vydrží.