Domácí huspenina

Huspeninu si můžete připravit i z kuřecího masa, musíte pak ovšem přidat do vývaru želatinu a ochutit křenem a citronem.


2.9823x
150 min
3×

Postup přípravy

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou, hladina by měla být 5 cm nad masem. Přidáme mrkev, cibuli v celku, bobkový list, sůl, celý pepř. Hrnec uzavřeme a uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi vložíme zpátky k nožičkám. Uzavřeme a vaříme zase 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme, aby zbylo asi 1 až 1 ¼ litru tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky pokrájíme na kousky, vejce na kolečka. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, příp. ozdobíme petrželkou a necháme na chladném místě ztuhnout. Podáváme s octem a cibulí, s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí huspenina

Zpět na recept