Domácí houskový knedlík

Recept na dobrý houskový knedlík


4.361x
75 min
11×

Postup přípravy

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku můžeme použít hrubou, polohrubou nebo je namíchat.

Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, olej, housku nakrájenou na kostičky a nakonec přidáme i kvásek. Vymícháme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 - 40 minut vykynout. Potom z těsta vypracujeme šišky a ještě je necháme zhruba 10 - 15 minut dokynout.

Domácí houskové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 15 - 20 minut podle velikosti šišek. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára.

Domácí houskové knedlíky podáváme k omáčkám a pečeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí houskový knedlík

Zpět na recept