Vaření.czReceptyDomácí houskový knedlík pro začátečníky

Domácí houskový knedlík pro začátečníky

Moc dobrý domácí houskový knedlík, který zvládnou uvařit i začátečnici.


4.061x
75 min
2×

Ingredience

špetkasůl
1 ksvejce
1 balíčekkvasnice
2 lžičkycukr krystal
50 dkgpolohrubá mouka
250 mlvlažné mléko
2 ksrohlíky na kostky

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, špetku soli a zamícháme, do prostředka mouky uděláme důlek a do důlku dáme cukr a kvasnice. Zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme vejce, rohlíky nakrájené na kostičky a zpracujeme v těsto, které necháme kynout asi 1/2 hodiny, propracujeme a znovu necháme 1/2 hodiny kynout. Z těsta vyválíme 2 stejně velké knedlíky. Bochníky knedlíků vaříme v osolené vodě a občas otočíme, aby se uvařil ze všech stran. Z každé strany vaříme knedlík asi 6-7 minut.
user-icon

autor Zdenka :-)

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí houskový knedlík pro začátečníky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena