Domácí hamburgery

Výborné domácí hamburgery plné zdravých surovin.


4.364x
45 min
2×

Postup přípravy

Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet. Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový), nakrájíme 3 sterilované okurky na plátky. Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme. Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra. Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně ale chutnají výborně i bez jakékoliv omáčky), na housku položíme list salátu, na něj maso se sýrem, na sýr plátky okurky, rajčat, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí hamburgery

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena