Domácí hambáč

Domácí hamburger, který je vynikající a snadný na přípravu. Podle tohoto receptu připravujeme hamburger s přítelem a moc nám chutná.


5.012x
45 min
2×

Ingredience

2 kscibule
1 sklenicemajonéza
2 ksrajče
4 ksanglická slanina
1 hlávkahlávkový salát
500 gmleté maso
4 ksplátkový sýr
4 kssezamová bulka

podle chuti

sůl
kečup
mletý černý pepř
čerstvá zelenina

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno a smícháme ji s mletým masem, které následně osolíme a opepříme. Maso vytvarujeme na placky, které necháme 5 minut odstát při pokojové teplotě. Mezitím si rozkrojíme bulky a namažeme je máslem. Nakrájíme druhou větší cibuli a rajčata na kolečka. Maso vložíme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova. Jestliže se nám nebudou zdát dodělané, můžeme je dát do trouby, ve které si můžeme upéct také hranolky. Na rozehřátou pánev vložíme bulky namazané máslem stranou dolů a smažíme je, dokud nevypadají křupavé. Poté si osmažíme cibuli zároveň se slaninou. Hotové bulky potřeme majonézou (z vrchu i ze spodní strany), kečupem nebo tatarkou, vložíme maso, na maso plátkový sýr, poté rajče, osmaženou cibuli se slaninou, list hlávkového salátu a nakonec bulkou potřenou majonézou. Přidávám si k tomu nakrájenou červenou papriku. Každý si tam může dát vše podle chuti. Domácí hambáč je nejvhodnější podávat s hranolky.
user-icon

autor Karolinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí hambáč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena