Domácí džem z višní

Vynikající džem se specifickou chutí višní. Výborný na palačinky a omelety.


3.250x
120 min
1×

Postup přípravy

Višně přebereme, odstraníme stopky a odpeckujeme. Višně vložíme do nádoby, přidáme koření a přivedeme rychle k bodu varu. Prudce povaříme asi 5 minut.

Grapefruit oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vyloupeme do nádoby s višněmi. Přivedeme k varu, za občasného míchání a postupného přidávání cukru opět prudce povaříme asi 5 minut.

Horkým višňovým džemem plníme sklenice, upevníme víčka a sterilujeme. Sklenice o objemu 200 ml na 15 minut při 85°C. Po sterilaci obrátíme sklenice dnem vzhůru a po vychladnutí uložíme v chladu a temnu.

user-icon

autor Lena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí džem z višní

Zpět na recept