Domácí džem z višní

Vynikající džem se specifickou chutí višní. Výborný na palačinky a omelety.


3.250x
120 min
1×

Postup přípravy

Višně přebereme, odstraníme stopky a odpeckujeme. Višně vložíme do nádoby, přidáme koření a přivedeme rychle k bodu varu. Prudce povaříme asi 5 minut. Grapefruit oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vyloupeme do nádoby s višněmi. Přivedeme k varu, za občasného míchání a postupného přidávání cukru opět prudce povaříme asi 5 minut. Horkým višňovým džemem plníme sklenice, upevníme víčka a sterilujeme. Sklenice o objemu 200 ml na 15 minut při 85°C. Po sterilaci obrátíme sklenice dnem vzhůru a po vychladnutí uložíme v chladu a temnu.
user-icon

autor Lena

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí džem z višní

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena