Domácí dalamánky

Jednoduché domácí pečivo.


3.2120x
60 min

Postup přípravy

Droždí dáme do mísy a s 1 lžičkou cukru ho rozmícháme,dáme trochu vlažné vody, lehce zapášíme moukou a necháme kynout.

Do nakynutého kvásku přidáme oba druhy mouky. Zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, drcený kmín, 1 lžíci tymiánu, 1 dcl oleje.

Těsto důkladně hněteme. Nejlepší jsou ruce. Již nenecháváme kynout a hned tvoříme malé bochánky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je nařízneme (lépe vypadají a lépe se propečou), potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, hrubou solí nebo různými semínky podle chuti.

Pečeme na 170°C asi 35 minut.

Po vytažení z trouby potíráme studenou vodou, aby byly křupavé a lesklé.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí dalamánky

Zpět na recept