Domácí dalamánky

Jednoduché domácí pečivo.


3.2120x
60 min

Ingredience

250 ghladká pšeničná mouka

těsto

0.5 lžičkycukr
sůl
1 lžícetymián
1 dlvoda
1 ksdroždí
1 dloleje
drcený kmín
mletý černý pepř
250 gcelozrnná žitná mouka

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

kmín
hrubá sůl

Postup přípravy

Droždí dáme do mísy a s 1 lžičkou cukru ho rozmícháme,dáme trochu vlažné vody, lehce zapášíme moukou a necháme kynout. Do nakynutého kvásku přidáme oba druhy mouky. Zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, drcený kmín, 1 lžíci tymiánu, 1 dcl oleje. Těsto důkladně hněteme. Nejlepší jsou ruce. Již nenecháváme kynout a hned tvoříme malé bochánky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je nařízneme (lépe vypadají a lépe se propečou), potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, hrubou solí nebo různými semínky podle chuti. Pečeme na 170°C asi 35 minut. Po vytažení z trouby potíráme studenou vodou, aby byly křupavé a lesklé.
user-icon

autor Malina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí dalamánky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena