Domácí citronová zmrzlina

Jednoduchá zmrzlina bez tuku. Recept našich babiček, které neznaly mrazák a ještě dělaly zmrzliny v míse obložené solí a ledem. Zmrzlina má odlišnou chuť než ta, kterou kupujeme v cukrárnách.


4.287x
20 min
6×

Postup přípravy

Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

Do hrnce dáme vodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr, provaříme, potom přimícháme ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvaříme jako pudink. Bude ovšem řidší.

Zmrzlinu zchladíme. Buď ji dáme do formiček a do mrazáku, kde je zmrzlina asi za 2 - 3 hodiny hotová, je-li směs dobře vychlazená. Nebo dáme do zmrzlinového strojku.

Cukr přidáváme podle vlastní chuti. Není-li citronová šťáva dosti výrazná,.je dobré přidat trochu citronové šťávy (citronek). Vše záleží na vlastní chuti.
user-icon

autor JanaOss


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí citronová zmrzlina

Zpět na recept