Domácí chléb z běžné trouby

Výborný domácí chléb z běžné trouby.


4.691x
75 min
9×

Postup přípravy

Na výrobu domácího chleba si nejprve připravíme kvásek: Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do něj nasypeme cukr a na cukr rozdrobíme droždí a na droždí nalijeme vlažnou vodu. Droždí necháme nabobtnat.

Mimo kvásek v míse nalijeme ocet, nasypeme kmín a sůl. Po nabobtnání droždí všechny ingredience zpracujeme v tuhé těsto, které necháme vykynout.

Po vykynutí z těsta vytvarujeme na vále bochník chleba a vložíme jej na plech nebo do ošatky.

Před pečením chleba potřeme buď rozšlehaným vejcem nebo vodou se solí a posypeme kmínem poté pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí chléb z běžné trouby

Zpět na recept