Domácí chléb s olivami a sušenými rajčaty

Výborný chléb připravený na italský způsob. Snadný a rychlý recept na chutné pečivo.


4.25x
120 min
1×

Postup přípravy

Nejprve prosejeme 500 g hladké mouky do mísy. V hrnku rozpustíme 1 kostku droždí ve 1/4 l teplé oslazené vody, přilijeme k mouce a osolíme. Černé olivy a sušená rajčata (asi tak po 100 g) nakrájíme na kousky a přidáme do těsta. Dále použijeme i olej z rajčat a do těsta přidáme zhruba 6 lžic. Nyní těsto okmínujeme a případně ještě vylepšíme provensálským kořením nebo jiným kořením podle své chuti. Těsto prohněteme a necháme asi 30 minut kynout, potom znovu prohněteme a znovu ještě necháme 30 minut kynout pod utěrkou.

Vykynuté těsto vložíme do formy. Vrch těsta potřeme olejem a ještě chvíli necháme v klidu.

Troubu mezitím vyhřejeme co nejvíce a vložíme do ní chléb přikrytý alobalem. Chléb pečeme 10 - 15 minut. Potom teplotu zmírníme a pečeme dalších 45 minut. Nakonec asi 10 minut před koncem pečení alobal sundáme a chléb dopečeme.

Domácí chléb s olivami a sušenými rajčaty po vychladnutí nakrájíme a podáváme například namazaný bylinkovo-česnekovým máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí chléb s olivami a sušenými rajčaty

Zpět na recept