Vaření.czReceptyDomácí chléb s krajícem chleba

Domácí chléb s krajícem chleba

Výborný domácí chléb, do jehož těsta pro chuť přidáte i krajíc chleba.


4.531x
120 min
5×

Ingredience

200 ghladká mouka na vysypání

těsto

2.5 lžičkysůl
2 lžičkykmín
5 ksfenykl
kvásek
1 kghladká mouka
0.5 lvlažná voda

těstíčko

1 kostkadroždí
1 špetkacukr moučka
100 mlvlažná voda
2 kskrajíc suchého chleba

na potření

150 mlosolená vlažná voda

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek: do vlažné vody přidáme nastrouhaný suchý chléb a rozdrobíme kvasnice, zamícháme do něj špetku cukru a necháme pracovat cca 5-10 minut, dokud kvasnice nevyplavou nahoru. Mezitím si přichystáme na dva plechy pečicí papír, který důkladně posypeme moukou. Do hnětací mísy připravíme prosátou mouku, sůl, kmín a fenykl a promícháme. Po vzejití přilijeme do suché směsi kvásek spolu s trochou vlažné vody a důkladně hněteme. Postupně přidáváme další vodu, až je těsto hladké, hutné, ale neteče. Z hotového těsta vytvoříme 2 bochníky a položíme je na pomoučené plechy. Nahoře bochníky ještě můžeme posypat kmínem a necháme přibližně hodinu vykynout. Alternativně můžeme těsto tvarovat jako dalamánky - pečící doba se tak zkrátí. Rozehřejeme troubu do horka, vykynuté bochníky chleba před pečením potřeme osolenou vodou a vložíme do trouby. Po prvních deseti minutách troubu ztlumíme a chléb necháme zvolna dopékat, během čehož ještě chléb potřeme vodou několikrát.
user-icon

autor Cheva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí chléb s krajícem chleba

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena