Domácí chléb s klíčky

Recept na domácí pšenično-žitný chléb s klíčky.


3.99x
120 min

Postup přípravy

Pokud používáme domácí pekárnu, dáváme suroviny v tomto pořadí.
Vlažná voda, ocet, mouky, klíčky, sůl, cukr, kmín, droždí. Vložíme do pekárny a zvolíme program, který nám udělá buď celý chléb (program pro celozrnný chléb, jelikož máme žitnou mouku), nebo pokud budeme péct chléb v troubě, tak pouze program pro uhnětení těsta.

Pokud budeme těsto zpracovávat ručně, tak je postup následovný.
Smícháme si mouky a klíčky, připravíme si kvásek a vše i s ostatními surovinami zpracujeme. Těsto dáme na teplé místo vykynout na 40 minut a poté prohněteme. Chléb vypracujeme do požadovaného tvaru a dáme na pomoučněný plech ještě na 25 minut vykynout.

Troubu si předehřejeme na 200 °C a před vložení do trouby potřeme vodou.
Domácí chléb s klíčky pečeme 30 minut. Potom vypneme a necháme dojít 15 minut.

Domácí chléb s klíčky vyndáme z trouby a potřeme znovu vodou, aby nám kůrka změkla. Necháme pořádně vychladnout a teprve potom můžeme krájet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí chléb s klíčky

Zpět na recept