Domácí chléb s bazalkou

Recept na chléb doplněný bylinkou.


4.761x
120 min
1×

Postup přípravy

Vezmeme 1 kg hladké mouky a vsypeme do vetší mísy, můžeme přidat i mouku žitnou, třeba půl na půl. Dáme dále kmín, cukr, sůl, trochu oleje, snítku bazalky, trochu kysaného mléka, mléko a dolijeme podle potřeby vlažnou vodou. Nezapomeneme dát 1,5 balíčku droždí sušeného nebo čerstvého 1 kostku. Těsto pořádně vypracujeme a zaprášíme hladkou moukou. Počkáme, až trochu nakyne, a ihned děláme bochánky. Dnem vzhůru je dáváme do ošatek nebo do hlubokých oválných talířů, které máme vysypány dostatečně moukou. Počkáme, až těsto nakyne a chleby dáme na plechy. Domácí chleby s bazalkou pečeme asi tak 40 minut. Nejprve 10 minut na teplotě 220 °C. Potom trochu otevřeme troubu na pět. Ale jen trochu! Zase zavřeme a dopečeme při teplotě 180 °C. Při konečném pečení ještě rozprašovačem postříkáme chléb vodou. Vytáhneme z trouby chléb a máme hotovo. Domácí chléb s bazalkou podáváme podle chuti.
user-icon

autor cafajosef


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí chléb s bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena