Domácí chléb podle Oly

Velmi chutný chléb upečený podle opravdu snadného receptu, který jsem dostal od mé kolegyně Oliny.


4.69x
60 min
4×

Postup přípravy

Obě mouky, sůl, kmín a droždí smícháme v dostatečně velké míse (bereme ohled na kynutí), přelijeme vodou a vypracujeme těsto, které necháme 6 hodin kynout.

Těsto potom vyklopíme do vyššího pekáče, který jsme si předem ohřáli. Pokud nemáte pekáč s nepřilnavým dnem, doporučuji pekáč vymazat tukem a vysypat moukou.

Pekáč přiklopíme vrchním dílem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Přiklopené pečeme 1/2 hodiny, poté sundáme vrchní díl a domácí chléb dopékáme ještě 1/4 hodiny.

Domácí chléb podle Oly je chuťově vynikající a vzhledově velmi pěkný.


.
user-icon

autor Forever


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí chléb podle Oly

Zpět na recept