Vaření.czReceptyDomácí chléb podle Danče

Domácí chléb podle Danče

Recept na domácí chléb, který můžeme zadělat v domácí pekárně nebo v míse. Chléb máme vždy chutný a pokaždé jiný.


4.819x
150 min
4×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
4 lžíceolej
1 lžičkasůl
2 lžíceocet
100 gbrambory
1 lžičkakmín
400 ghladká mouka
350 mlvlažná voda
200 gžitná chlebová mouka
0.5 balíčkudroždí (42 g)

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, sůl, kmín, mouky, nastrouhaný uvařený brambor, droždí a cukr. Zapneme program těsto a necháme zpracovat. Pokud nemáme rádi chléb s bramborem, můžeme zadělat i bez bramboru. Mám vyzkoušenou i mouku v poměru 300 g hladké, 200 g celozrnné a 100 g jakékoliv chlebové mouky. Když jsem neměla pekárnu, tak jsem chléb zadělala v míse a po zadělání jsem nechala těsto kynout hodinu a půl. Po skončení programu vyjmeme těsto, vyválíme šišku chleba a necháme kynout 30 minut. Po vykynutí pomašlujeme chléb vodou. Můžeme také pomašlovat mlékem či medem. Chléb pečeme 1 hodinu při 200 °C. Během pečení pomašlujeme ještě jednou. Domácí chléb podle Danče po vychladnutí krájíme na krájíce a podáváme podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí chléb podle Danče

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena