Domácí chléb Majka

Recept na chutný tmavý chléb z domácí pekárny.


3.73x
10 min

Postup přípravy

Uvedené množství celozrnné pšeničné mouky, chlebové hladké pšeničné mouky a žitné chlebové tmavé mouky prosejeme a pak v míse smícháme se solí a cukrem. Do domácí pekárny nalijeme 400 ml teplé vody a 1 lžíci octa. Na to nasypeme sypkou směs, kterou jsme si připravili. Navrch dáme 2 lžičky sušeného droždí. Zapneme pekárnu na režim SPRINT, který trvá asi 2 hodiny. Po zaznění signálu na dodání ingrediencí přisypeme 1 lžíci kmínu a 1 lžíci slunečnicových semínek. Pekárnu zavřeme a už neotvíráme, dokud není domácí chléb Majka hotový. Po zaznění signálu, že je chléb hotový, ho necháváme ve vypnuté pekárně ještě asi 10 minut dojít. Domácí chléb Majka pak ho opatrně vyklopíme, vyndáme metličky a po zchladnutí můžeme jíst.
user-icon

autor cesko227

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí chléb Majka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena