Domácí chléb 3

Recept na opravdový a voňavý pecen chleba.


4.030x
160 min
2×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme 1/3 mouky, uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme kostičku droždí a cukr. Prohněteme těsto a necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme další 1/3 mouky, vodu, opět proděláme a necháme kynout. Je lepší mít tento kvásek řidší. Nakonec přisypeme zbytek mouky, sůl, kmín, ocet a podle potřeby vlažnou vodu tak, abychom měli vláčné těsto, které drží tvar. Těsto důkladně proděláme a necháme 1hodinu kynout na teplém místě. Poté těsto znovu propracujeme, několikrát s ním uhodíme o vál a vytvarujeme bochánek, který necháme kynout 20 minut na pomoučněné ošatce. Mezitím si předehřejeme troubu na 210 °C. Vykynutý bochánek přendáme na jenom pomoučněný plech, potřeme ho vodou a pečeme 1 hodinu. Po upečení chléb opět potřeme vodou a necháme vychladnout. Postup je velmi zdlouhavý, ale věřte, že tenhle domácí chléb opravdu za to stojí. Můžeme přidat 1lžíci anýzu. Chléb je potom ještě voňavější. Mám ale zkušenost, že ne každý ho snáší.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí chléb 3

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena