Domácí chléb 2

Výborný domácí chléb z trouby.


3.876x
160 min
1×

Postup přípravy

Do misky nasypeme hladkou mouku, tymián, sůl a kmín.

Stranou si v hrníčku připravíme z vlažného oslazeného mléka a droždí kvásek. Po vykynutí dáme kvásek do mísy s moukou. Přilijeme vodu a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

Potom vypracujeme šišku chleba, kterou přeneseme na plech. Plech musí být důkladně posypán moukou. Šišku necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby chléb potřeme octovou vodou.

Domácí chléb nejprve pečeme zprudka při 220 °C asi 5 minut. Pak teplotu snížíme a chléb dopékáme při 180 °C asi 30 - 45 minut. Chléb při pečení několikrát potřeme octovou vodou. Po vyndání chléb ještě naposledy potřeme a necháme vystydnout.
user-icon

autor koca11


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí chléb 2

Zpět na recept