Domácí bramborový chléb

Recept na domácí chléb s bramborem.


4.735x
0
2×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžíceocet
1 lžičkakmín
130 mlvoda
120 mlpodmáslí
1 lžičkacukr moučka
1 lžíceslunečnicový olej
0.5 dílupolohrubá mouka
1 lžičkasušené droždí
1 ksbrambory vařené ve slupce
3 dílyhladká pšeničná mouka
1.5 díluchlebová žitná mouka

Postup přípravy

Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno.

Do nádoby domácí pekárny dáme ingredience tak, jak jsou uvedeny za sebou. Mouku vždy proséváme. Chleba bude nadýchanější. Mouku dávkuji odměrkou, která je součástí pekárny

Dáme podmáslí, vodu, sůl, ocet, olej, kmín, cukr. Dále dáme 3 odměrky hladké mouky, 1 a půl odměrky chlebové mouky a půl odměrky polohrubé mouky. Nakonec dáme sušené droždí a nastrouhanou bramboru. Pekárnu necháme vše zpracovat v těsto. Po ukončení kynutí potřeme těsto podmáslím a posypeme kmínem.

Pak chléb pečeme programem pečení klasik II.

Upečený domácí bramborový chléb podáváme podle potřeby a chuti. Příprava je 10 minut, těsto a pečení 3,5 hodiny.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí bramborový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká