Domácí bramborová sekaná

Domácí chutná a úsporná sekaná nastavená strouhanými bramborami, bez strouhanky, vajec a mouky. Koření volíme podle snášenlivosti a obliby.


4.529x
90 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Nastrouhané brambory promícháme s mletým masem (50% vepřové a 50% hovězí) a česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

Chlebovou formu vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme mletou ochucenou směsí. Do středu podélně vtlačíme klobásky a zvolna pečeme při 175 °C, přibližně 40 minut.

Upečenou sekanou vyklopíme z formy na prkénko a nakrájíme na porce. Domácí bramborovou sekanou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí bramborová sekaná

Zpět na recept