Domácí arašídové máslo

Milujete arašídové máslo? A máte doma výkonný mixér? Vyzkoušejte recept na domácí variantu této skvělé pochoutky.


5.01x
10 min

Ingredience

200 gnesolené arašídy
1 lžičkatřtinový cukr
1 špetkahimalájská sůl

Postup přípravy

Arašídy, cukr a špetku soli vsypeme do mixéru nebo foodprocesoru a 5 minut mixujeme za pravidelné stírání. Hlavně na začátku mixování budou mít arašídy tendenci lepit se na stěny mixéru.

Po dvou minutách mixování budou arašídy již vlhké a po 3 - 4 minutách nám začne vznikat arašídové máslo. Pokud chceme dokonale hladký krém, mixujeme zmíněných 5 minut.

Arašídové máslo uchováváme v uzavíratelné sklenici, v lednici vydrží až 3 měsíce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí arašídové máslo

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena